Formulier

Workshops HMC Amsterdam

Alles waar je je vingers om kan krijgen, zet je naar je hand. Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws voor je: je hebt maakdrang. Creëren zit in je bloed. En daar kan je niets aan doen, maar wel iets méé doen. Namelijk een vak leren. Meubelmaker, interieurontwerper of pianotechnicus bijvoorbeeld.​ Kom naar een van onze workshops op onze locatie in Amsterdam om uit te vinden of zo’n vak bij jou past.  

Op meerdere momenten dit schooljaar organiseren wij deze workshops die je kennis laten maken met onze opleidingen. Ben jij je aan het oriënteren voor een vervolgopleiding? Dan zijn deze workshops echt wat voor jou. We starten met een kleine rondleiding door de school en daarna ga jij al snel aan de slag, zodat je de opleidingen zelf kunt ontdekken! Uiteraard maak je iets moois wat je mee naar huis kunt nemen. De workshops zijn bedoelt voor leerlingen en docenten van het voorgezet onderwijs.  
 
Welke workshops bieden we aan? 

 • Meubelmaken en Creatief vakman 
  Maak van een houten lat op ambachtelijke wijze jouw eigen fotolijst. Vul deze vervolgens met een toffe polaroid, die je ook maakt tijdens de workshop. Je leert deze dag over verschillende technieken en gereedschappen in de houtbewerking. 

 • Meubelstofferen 
  Hoe stoffeer je een meubel? In deze workshop laten we je zien hoe jij een meubel kunt stofferen. Je gaat aan de slag met materialen en gereedschappen en maakt een eigen gestoffeerd mini-stoeltje! 

 • Verkoper interieur 
  Wil jij leren hoe je een goede artikelpresentatie maakt? Leer tijdens deze workshop van alles over styling, trends en het maken van een goede winkelpresentatie en hoe je deze goed fotografeert! 

 • Experimenteren met digitale technieken 
  In deze workshop ga je jouw naambord/sleutelhanger ontwerpen in 3D, deze uit verschillende materialen maken met lasersnijder en watersnijder. Verder ga je een tekenmachientje maken en  jouw ontwerp zoeken in een VR omgeving. 

Coronamaatregelen 
De kennismakingsmiddag wordt gegeven in kleine groepjes. Heb je klachten van coronaverschijnselen? Dan vragen wij je af te melden. Dit kan via communicatie@hmcollege.nl. 

Meld je aan!

Toestemming
Waarom hebben we je gegevens nodig? We verzenden informatie in relatie tot de opleiding(en) waarin je geïnteresseerd bent. De gegevens worden bewaard tot 1 augustus 2022. Voor meer informatie lees hier de privacyverklaring van het Hout- en Meubileringscollege. NB. Jonger dan 16 jaar? Dan is het noodzakelijk dat je ouder of verzorger toestemming geeft.